Μονάδα Υποστήριξης Φοιτητών (Μ.Υ.Φ.)

βιοτεχνολόγος τροφίμων

Οι βιοτεχνολόγοι τροφίμων μελετούν τον κύκλο ζωής των τροφίμων, από τη διατήρησή τους έως την αλλοίωση και τους τροφιμογενείς παθογόνους παράγοντες. Διερευνούν και κατανοούν τις τροφιμογενείς νόσους με σκοπό την πρόληψή τους. Εξασφαλίζουν ότι τα τρόφιμα συμμορφώνονται με τους κρατικούς κανονισμούς που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια των τροφίμων.

Στελέχη συγγραφής, υλοποίησης & διαχείρισης Ευρωπαϊκών Ερευνητικών Προγραμμάτων HORIZON EUROPE (Υγεία, τρόφιμα, γεωργία ακριβείας, ψηφιακά συστήματα, πλατφόρμες διαχείρισης/εκπαίδευσης, ενέργεια, διαχείριση αποβλήτων, βιωσιμότητα, κυκλική οικονομία Κωδ.02

Τεχνολόγο Τροφίμων με εμπειρία στη δημιουργία προϊόντων διατροφής, Χημικό Μηχανικό με ειδίκευση στη τεχνολογία τροφίμων, Χημικό με εμπειρία στην ανάλυση τροφίμων, Ηλεκτρολόγο μηχανικό, Μηχανολόγο μηχανικό, Βιολόγο, Βιοχημικό, Γεωπόνο, Μηχανικό περιβάλλοντος κ.α.

 

Απαραίτητα Προσόντα:

  • Πτυχίο (MSc/PhD) Πανεπιστημίου.

  • Άριστη γνώση Αγγλικών.